header_toplogo
home
historie
werkwijze
scholenwerk
nieuws
activiteiten
fairtrade
jaarverslag
fotogalerij
aangeslotenen
contact
vacatures

Zaterdag 15 september 13.00 uur - Portretten van Vrede - Landstraat 49.

́Mag ik je wat vrede geven? ́ bezoekers gaan aan een dialoogtafel in het atelier van Beaty Czetö. Terwijl tekstschrijver Marleen Bos met de bezoeker het gesprek voert en Bojoura Stolz de ontmoeting in een tekening vastlegt, nodigt Beaty belangstellenden uit op het papieren tafelkleed vrijuit te droedelen (gedachteloos tekenen en schrijven).

Zaterdag 15 september 14.00 uur - WALK OF PEACE - Schiedam - Lindeijerstraat 14.

Een Walk of Peace voor Schiedam - Vlaardingen en Maassluis, om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen. Start: bij de IKC basisschool in Kethel, Schiedam-Noord.

Zaterdag 15 september 20.20 uur - Film INSYRIATED - Wenneker Cinema, Vijgensteeg 2, Schiedam. Entreeprijs € 9,--

De film ́Insyriated ́
Oum probeert haar gezin met drie kinderen te beschermen en te onderhouden.

Maandag 17 september t/m vrijdag 21 september - KUNST VAN VREDE - PAX Ambassade - VluchtelingenWerk - Zona Franca - Rotterdamseweg 176.

Stichting Zona Franca werkt met nieuwe en autochtone Vlaardingers een week aan het project ‘Kunst van Vrede’, met raad en daad bijgestaan door kunstschilders Mosab Anzo uit Syrië, Houman Esmail Nia uit Iran, en Juan Heinsohn uit Chili.

Maandag 17 september 15.00 uur - Presentatie workshops - KADE40 - Westhavenkade 40.

In samenwerking met diverse scholen organiseren Platform Ander Vlaardingen (PAV) - KADE40 en Kroepoekfabriek maandagochtend/middag 17 september meerdere workshops muziek, dans en zang in KADE40. Om 15.00 uur vindt de voor iedereen toegankelijke presentatie van de workshops in KADE40 plaats.

Dinsdag 18 september 19.45 uur - Vredeswerk van PAX - Lucaskerk, Hoogstraat 26.

Landelijk PAX medewerkers aan het woord: Selma van Oostwaard met Sebastiaan van den Hout over o.a. de activiteiten van Nobelprijswinnaar 2017 ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) en nieuwe PAX acties én Maurice van Beers over Colombia democratie, veiligheid en steenkolen.

Woensdag 19 september 14.00 uur - Portretten van Vrede - Landstraat 49. Zie 15 september.

Donderdag 20 september 18.00 / 20.00 uur - Multiculturele Maaltijd + Vertelconcert Alhambra Revisited - De Windwijzer - Schiedamseweg 95. Entreeprijs € 10,-- zonder / € 15,-- met maaltijd.

Vertelconcert ́Alhambra Revisited ́ is een theatervoorstelling die gaat over de botsing én de ontmoeting van christenen, joden en moslims. Verteller Gottfrid van Eck met zangeres Rolinha Kross, violiste Monique Lansdorp, en luit-virtuoos Haytham Safia.

Vrijdag 21 september 14.00 uur - 20.00 uur - INLOOP bij KUNST VAN VREDE - Zie 17 september. Kom langs, maak kennis met de kunstschilders, luister en kijk naar

hun beeldverhalen en teken schilder even mee ! VREDE VERBINDT, met u.

Vrijdag 21 september 20.45 uur - Film WADJDA - Hoogstraat 26.
De eigengereide Wadjda (10 jaar) woont met haar ouders in een buitenwijk van Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Ze zet alles op alles voor een groene fiets. Jongens mogen toch ook fietsen? Waarom zij dan niet? - Deze feelgoodmovie is winnaar van de Publieksprijs van het Rotterdams filmfestival van 2013.

Weekends in de Vredesweek - diverse kerken met thema-vieringen. Tijdens de Vredesweek is er aandacht voor Vredeswerk in Srebrenica.

https://www.paxvoorvrede.nl/ - https://vredesweek.nl/ambassades ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl Tel. secretariaat : 06 3056 5296

vertelt het verhaal van een familie in Damascus, opgesloten in

een huis, terwijl buiten de bommen afgaan en sluipschutters op de daken staan. 

Len Munnik exposeert van 27 april tot 8 juni in de Windwijzer.

Len Munnik heeft op verzoek van de Fair Trade werkgroep Vlaardingen tekeningen gemaakt over de geschiedenis van Vlaardingen. De periode begint bij de Slag in 1018 en loopt tot nu als Fair Trade gemeente.   Behalve deze tekeningen (in kleur) hangt er ook recent werk van Len met dezelfde onderwerpen als in het boekje: gelijke kansen, schone aarde e.a.   De Fair Trade werkgroep wilde graag meeliften met alle aandacht, die de Slag bij Vlaardingen dit jaar heeft. Aangezien de slag van 1018 een handelsoorlog was hebben we hiermee de link gelegd met de strijd van nu voor eerlijke handel.

Er is een boekje in de serie van ’t Oft naar ‘t Oofd geschreven en dit is aangeboden aan de bovenbouw van het basis- en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In dit boekje, Eerlijk duurt het langst, Vlaardingen aan de slag, wordt de geschiedenis van Vlaardingen verteld door de ogen van Dirk III . Enerzijds in populair- en anderzijds in serieus taalgebruik en geïllustreerd met de tekening van Len Munnik. Inmiddels zijn er meer dan 2000 boekjes bij de scholen afgeleverd en aan de hand van het boekje kan een mooie historische les gevuld worden. Het boekje is uiteraard voor iedereen te koop. U kunt hiervoor terecht bij het streekmuseum van Jan Anderson, Kade 40 en de Wereldwinkel. Voor € 2,50 bent u de eigenaar!

Len Munnik is een bekende tekenaar. Hij heeft 40 jaar cartoons getekend voor het dagblad Trouw en voor vele andere bladen. Ook heeft hij kinderboeken geïllustreerd. Hij heeft jarenlang om de hoek van de Windwijzer, toen nog de Oosterkerk, gewoond. Door juist hier te exposeren, is dit weer een beetje thuiskomen voor hem. Mooi is  dat hij  Vlaardingen altijd trouw gebleven is, want veel maatschappelijk organisaties kunnen en konden een beroep op hem doen om een tekening te laten maken voor een activiteit.

In verband met meivakantie zal de opening van de tentoonstelling pas op 15 mei om 16.00 uur officieel geopend worden door Frans van de Akker, die dit zal doen als Dirk III. Tijdens deze gelegenheid wordt het boekje officieel overhandigd aan dhr. Hans Versluis (oud)wethouder.

U bent van hart welkom om de expositie tijdens de openingstijden van de Windwijzer te komen bezoek.  Deze tijden zijn: ma t/m do van 9.00 tot 16.00 en vrij. Van 9.00 tot 12.00.

Namens de Windwijzer en de Fairtrade Werkgroep